Wat gebeurt er binnen TCKA?

Blijf up to date met de laatste ontwikkelingen binnen onze academy,
van onze horeca talenten tot evenementen, je vindt het hier!

Blijf up 2
date

Extra praktijklessen

The Colour Kitchen restaurants zijn gesloten – zeker tot december- maar onze deelnemers gaan door! Want gelukkig is er het take-away menu dat klaargemaakt moet worden en er zijn nu extra praktijklessen.
Coach Lois, praktijkdocent Ferry Wijsman en Arne en Bas (eigenaren van het restaurant aan de Oudegracht en Zuilen) maakten een aangepast lesprogramma. Zo kunnen de deelnemers gewoon binnen een jaar hun diploma of certificaat halen.  

Afgelopen weken leerden de gastheren- en vrouwen in de praktijklessen over wijn en koffie en waren er lessen ‘gastvrijheid’. 

Het keukenteam verfijnde hun kookkunsten, hun lessen sluiten aan bij de doelen van het SVO (onderwijsinstelling waarmee The Colour Kitchen samenwerkt ). Ze bakten bijvoorbeeld een lekkere carrotcake en leerden om bouillon en pasta te maken. Niet uit een pakje, maar allemaal handgemaakt en vers.
Op de foto hieronder – gemaakt door Ferry Wijsman – zie je het eindresultaat van een praktijkles over het organiseren van je werkplek en assisteren in de keuken. Deze les was een oefening voor het examen. 

En soms kijken de deelnemers met elkaar een interessante documentaire. Bijvoorbeeld over de Aziatische keuken!

 

Praktijkles over het organiseren van je werkplek © Instagram Ferry Wijsman

 

Oud-deelnemer Jasmijn leidt nu Colour Kitchen deelnemers op.Recente berichten