App een coach App een coach
It's real
talk

Ben Brookman

Ben volgt sinds maart 2019 de opleiding tot horeca-assistent en loopt nu stage bij restaurant Artist in Heeze. Hij heeft het ontzettend naar zijn zin bij zijn stage en bij The Colour Kitchen, maar de weg hier naar toe was niet gemakkelijk en ging niet vanzelf.

Introductie

The Colour Kitchen Academy gaf mij een gouden kans!

Eye opener

Special Onderwijs
Op de basisschool merken de leraren dat Ben meer begeleiding nodig heeft om goed mee te komen. Er volgen verschillende onderzoeken en uiteindelijk wordt Ben gediagnosticeerd met ADD. Dat is niet niks. Want wat moet je nu als ouders?

Hulp van school krijgen ze niet, maar het is duidelijk dat hij meer structuur en ondersteuning nodig heeft. Dat krijgt hij op De Tourmalijn, een school voor speciaal onderwijs, maar op zijn twaalfde krijgen zijn ouders bericht dat Ben niet kan blijven. Een andere school zou misschien de oplossing zijn: De Hilt, ook een school voor speciaal onderwijs. Onverwachts valt er een brief op de mat met daarin het verlossende woord. Hij mag naar De Hilt.

Speciaal onderwijs
Samenwerking
Samenwerking

Ik hoef me niet te bewijzen, ik hoef alleen maar te laten zien wat ik kan!

Eye opener

Onze Ben
In korte tijd is er veel voor Ben veranderd: ‘Ik ben van een hele, hele, slechte situatie, naar een hele goede situatie gegaan. Ik heb minder stress en voel me eindelijk begrepen. Ik hoef me niet te bewijzen, ik hoef alleen maar te laten zien wat ik kan.’

Dat beaamt zijn moeder volmondig, want Ben zit helemaal op zijn plek: ‘Je ziet het aan zijn houding: dat hij doet wat hij leuk vindt. Het heeft te maken met het begrip dat hij krijgt. Zowel van The Colour Kitchen als van de medewerkers van Rabobank Dommelstreek. Toen Johnny en ik bij de Rabobank waren voor een rondleiding, zeiden we tegen de gastvrouw, dat we de ouders van Ben zijn. De reactie van de gastvrouw was hartverwarmend. “Oh, van ónze Kevin! Welkom.” Dat deed me heel veel.’

Onze Ben

Lees andere verhalen