App een coach App een coach
It's real
talk

Anthony

Anthony krijgt op zijn zestiende de diagnose manisch depressieve stoornis. Na zijn middelbare school volgt hij een horecaopleiding en werkt bij verschillende restaurants. Leuk werk maar Anthony mist vaak aandacht en contact.

Via Werk & Inkomen van de Gemeente Utrecht komt hij in aanraking met het opleidingstraject van The Colour Kitchen. Hier voelt hij zich thuis en kan hij zichzelf zijn. Na de zomer is Anthony beschikbaar voor een leuke nieuwe baan! “The Colour Kitchen is voor mij een belangrijke en positieve ervaring geweest; een goede schoenlepel naar de volgende stap. We brengen een bezoek aan Anthony bij zijn huidige werkgever, The Colour Kitchen Nieuwe Vaart in Utrecht, waar hij als gastheer en barista mensen ontvangt met een glimlach, een vriendelijk woord én een heerlijke kop koffie.

Introductie

“TCK heeft mij laten zien dat ik geschikt ben voor de horeca. Dat ik dit werk kan. Maar dan wel onder fijne begeleiding”

Eye opener

Mijn passie
Naast gastheerschap en mijn passie voor koffie ben ik dichter van poëzie, of liever gezegd ‘opener’. Ik open liever dan dat ik dicht. Daarom is mijn artiestennaam ook ‘De OpendoelMan’. Inspirerende plekken waar aandacht is voor elkaar zijn zo belangrijk. Deze aandacht heb ik ook gevonden bij The Colour Kitchen. Hierdoor kan ik goed gedijen en ga ik met plezier aan het werk. Natuurlijk zijn er ook mindere dagen maar door de opleiding van The Colour Kitchen kan ik hier beter over communiceren”. Het leukste aan zijn werk vindt Anthony het contact met de gasten. “Bij het restaurant aan de Oudegracht (red. deze locatie is inmiddels gesloten) komen veel toeristen waardoor je ook een soort VVV-functie vervult. Ik vind het leuk om met mensen in contact te zijn”.

Passie
Samenwerking
Samenwerking

Bij The Colour Kitchen heb ik ervaren hoe ik mij kan voelen als ik mijzelf kan zijn in mijn werk. En hoe het is om trots te zijn op een werkgever.

Eye opener

Effectief communiceren
Na verschillende banen in de horeca belandt Anthony in de ziektewet en uiteindelijk in de bijstand. Tijdens een gesprek bij Werk & Inkomen van de Gemeente Utrecht hoort hij over de opleiding van The Colour Kitchen. Zijn horeca-achtergrond en zijn natuurlijke gastheerschap passen perfect bij dit concept. Hij volgt een traject van een half jaar waarin trainingen in communicatie centraal stonden. “Tijdens de trainingen heb ik geleerd om positieve en negatieve feedback te geven, te ontvangen en hier op een effectieve manier op te reageren. Daarnaast weet ik nu hoe ik mijn grenzen op een effectieve manier kan aangeven. Dit heeft mij ontzettend geholpen in mijn dagelijkse werk en leven. De praktijklessen heb ik niet gevolgd omdat ik al een horeca-achtergrond heb”. Update mei 2022: Anthony is bij ons in dienst op restaurant Zuilen. We zijn erg blij met hem als vaste kracht in onze keuken!

Effectief communiceren

Lees andere verhalen