App een coach App een coach
Kirsten

Kirsten: "Bij The Colour Kitchen leerde ik weer mijn sterke kanten kennen"

• Na een heftige periode gaf The Colour Kitchen houvast;
• Kirsten leerde haar sterke kanten kennen en vond haar zelfvertrouwen terug.

Introductie

Hoe het begon
In 2017 begint Kirsten bij The Colour Kitchen aan een Programma op Maat. Ze heeft dan een zware periode doorgemaakt, waarin ze tijdens haar zwangerschap veel lichamelijke klachten heeft en daardoor vaak naar het ziekenhuis moet. Haar dochtertje overlijdt kort na de geboorte. Kirsten komt door deze heftige gebeurtenissen in de ziektewet. Dat valt zwaar, ze wil weer wat ritme in haar dagen en onder de mensen zijn. “Thuisblijven was geen optie, de muren kwamen op me af, maar een volledige baan kon ook niet.”

Ritme


Bij WIJ3.0 (een welzijnsorganisatie in Utrecht, red.) gaat ze op zoek naar een tussenweg. Een ding is al snel duidelijk: ze wil iets met gastvrijheid. Daarom valt de keuze op The Colour Kitchen. Ook fijn: ze heeft al wat horeca-ervaring. Zorgen voor mensen past bij Kirsten. Ze heeft een zorgzaam karakter en kan goed luisteren. Mensen in haar omgeving zien dat ook: voordat ze in de ziektewet komt, wordt Kirsten gevraagd om te werken als huishoudelijke hulp bij mensen die vallen in ‘categorie twee’. Dat betekent dat de mensen bij wie ze thuis komt zwaardere hulp nodig hebben. Zij zijn bijvoorbeeld verslaafd of hebben psychiatrische klachten.

“Mijn coach had vertrouwen in mij terwijl ik dat zelf nog niet had.”

Vertrouwen

Bij The Colour Kitchen
Het begin bij The Colour Kitchen is spannend, onder andere het contact met haar collega’s: “wat zouden ze van mij vinden?” Gelukkig is er haar coach, die een belangrijke rol heeft in het (opnieuw) ontwikkelen van haar zelfvertrouwen. “Mijn coach had veel vertrouwen in mij, dat vertrouwen had ik toen nog niet in mezelf.” Nu is dat anders, Kirsten heeft haar sterke kanten leren kennen. Ze noemt haar coach een teddybeer en een voorbeeld. Hij geeft ruimte om verdrietig te zijn, maar trekt haar ook weer mee omhoog. Een goede klik dus. In andere situaties gaat de samenwerking soms moeilijker, maar ook dat is leerzaam. Haar coach leert haar hoe ze met deze situaties om kan gaan.

coach

"Als gasten blij naar huis gaan, ben ik ook happy"


Tijdens het traject op maat, ontdekt Kirsten wat ze belangrijk vindt op de werkvloer: gelijkwaardigheid, iedereen is even belangrijk en kan van elkaar leren. Als gastvrouw wordt ze blij van haar werk: “Als gasten blij naar huis gaan, ben ik ook happy. ” Ze is altijd vrolijk en vriendelijk naar de bezoekers. Aan toekomstige studenten geeft Kirsten als advies: “Geef het de tijd. En ook al sta je op het punt om op te geven, zet door!” Wat haar op moeilijke momenten op de been houdt, is dat ze haar doel blijft zien. “Ik wilde weer aan het werk en voor mezelf en mijn gezin een goede toekomst. Voor mijn zoontje wilde ik het goede voorbeeld geven. Doorzetten, ook als het tegenzit.”

Doorzetten

“Geef het de tijd. En ook al sta je op het punt om op te geven, zet door!”

Advies

Nu
Inmiddels heeft Kirsten het Programma Op Maat afgerond en werkt ze tot op de dag van vandaag bij The Colour Kitchen. Op het moment van dit interview ligt haar werk even stil. Want inmiddels is Kirsten moeder geworden van een tweede zoontje! De horeca kan alvast uitkijken naar de komst van een nieuwe kok, haar oudste zoon wil later kok worden! :)

Lees andere verhalen